Efekti vestacke oplodnje

Želja za osnivanjem porodice često se miješa ne samo sa usvajanjem odluke o braku, već i sa pomisli da je dijete, ili proširenjem porodice. Nažalost, na osnovu primjera iz drugih razloga, ovo je neuobičajeno i treba započeti liječenje ili se mora odlučiti o umjetnoj oplodnji.

Razlozi za odabir in vitro metoda od strane parova su nesumnjivo mnogi. On može biti npr. Opstrukcija jajovoda, problemi s indukcijom ovulacije kod osobe ili relativno niski parametri muške sperme. Ponekad i, uprkos mnogim studijama, ispostavlja se da specijalisti nisu u uzroku neplodnosti, već da sprovedu dobre forme svog rada. Kada nove metode oplodnje ne uspeju, parovi se kvalifikuju posebno za veštačku pokrivenost, tj. One koji se prenose izvan ženskog reproduktivnog sistema. Sastoji se od kombinovanja, u laboratorijskim uslovima, sperme i jajne ćelije. Od sadašnjeg modela, rješenja često imaju heteroseksualne parove koji, uprkos mnogim naporima, nisu uspjeli ostvariti vlastitu oplodnju. Ova metoda još uvijek ima dosta kontroverzi, ali za mnoge parove koji žele imati potomstvo je cijelo rješenje.

Važno je napomenuti da prihvaćanjem takve metode treba odlučiti da li ćemo od sjemena primiti spermu našeg prijatelja ili donatora. Često, zdravstveno stanje partnera bira prvu opciju. Prvi sastanak kod doktora je povezan sa dugim medicinskim upitnikom, a na njena pitanja odgovore oba partnera. Ako je tretman završen ranije, trebali biste ponijeti sa sobom i vaše medicinske podatke. Lekar obično pregledava ženu zahvaljujući ultrazvuku, a ona vodi nekoliko novih testova. Klijent mora uzeti pregledano sjeme, igra kupuje uputnicu sljedećem stručnjaku, npr. Urologu. Još jedna posjeta donosi evaluaciju rezultata prethodnih studija i izbor specifične metode oplodnje. Često su potrebni drugi neophodni testovi, kao što su virološki testovi, kojima su podvrgnuti oba partnera. Zatim se pripremite za oplodnju ili hormonsku stimulaciju žene. Sljedeći korak je primanje i spermatozoida i institucija ženskog jaja. U laboratoriji, specijalisti kombinuju ćelije sa spermom. Zahvaljujući tome dolaze embrioni, koji se kasnije redukuju na grupu žena koje koriste odgovarajući kateter. Posle nekih dve nedelje, treba da odete na pretragu.